Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Dam
Dorpsstraat 10
8141 AL HEINO

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

van Dam úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Bowmore 18 Years Old Islay Single Malt Whisky

(0,0 / 5)
Bowmore 18 Years Old Islay Single Malt Whisky
Het eiland Islay ligt ten zuidwesten van Schotland. De Bowmore distilleerderij staat in de gelijknamige plaats. Dit is de hoofdstad van het eiland en ligt aan de zeearm Loch Indaal. Bowmore komt uit het Gaelic en "Bow" betekent baai en "More" groot. De betekenis duidt dus op de grote baai Loch Indaal waar Bowmore aan is gelegen. De Bowmore distilleerderij werd gebouwd in 1779 en is de oudste van het eiland. In 1994 is Morrison Bowmore Ltd. voor 100% eigenaar van de distilleerderij Bowmore. In het stillhouse van Bowmore staan twee wash stills en twee spirit stills, allen op stoom verwarmd. De zes washbacks zijn van Oregon pine. Boven de washbacks zijn bordjes gemonteerd met daarop de namen van de eigenaars en de jaartallen dat ze eigenaar van Bowmore waren. Bij Bowmore worden nog steeds drie moutvloeren gebruikt, hier komt zo'n 30% van de gebruikte mout vandaan, het overige deel komt van de mouterij van Port Ellen. De new spirit rijpt op sherry- en bourbon vaten en er worden ook refills gebruikt. Het water voor de productie is afkomstig van regenwater uit de heuvels, het water stroomt over de turfhoudende grond door een gegraven kanaaltje met de naam "Distillerie Lade". De malt van Bowmore komt met een veelvoud aan leeftijden op de markt.
De Bowmore 18 years old is één van de oudere releases in de Bowmore core range. Deze Islay single malt heeft gerijpt in ex-bourbon en ex-sherry vaten. Een rijke Islay whisky met turf en rook gecombineerd met delicate tonen als heide, herst bladeren en citrus. Voor het eerst gereleased in januari 2007 ter vervanging van de 17yo.
€ 99,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Islay
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
43% vol
Kleur
Amber
Geur
Romig, herfst bladeren, tonen van heide, houtsvuur, karamel en toffee, zacht fruit en rokerige aroma's.
Smaak
Fijn en delicaat, aroma's van chocolade, ziltigheid, zacht citrus fruit en mooie rokerige tonen
Afdronk
Lange complexe bloemige afdronk een mooie balans in de fraai terugkerende ziltige tonen met aroma's van toffee, zacht fruit en chocolade.
Serveertip
Wilt u Bowmore 18 Years Old Islay Single Malt Whiksy online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review