Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Dam
Dorpsstraat 10
8141 AL HEINO

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

van Dam úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Loch Lomond Signature Blended Scotch whisky

(0,0 / 5)
Loch Lomond Signature Blended Scotch whisky
Loch Lomond Signature is een luxe blended whisky, die na een lange, trage rijping verder wordt geconditioneerd in een zogenaamd Soleravat. Het Solera systeem, bekend van de Sherry-steek, combineert Oloroso sherryvaten en Amerikaanse eikenhouten vaten. Deze Amerikaanse eikenhouten vaten worden, voordat men de whisky in het vat laat rijpen, zeer kort en intens schoon gebrand. Juist dit branden zorgt voor een intensiteit en een souplesse in de uiteindelijke whisky die Loch Lomond uniek maakt.
€ 18,75
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Hooglanden
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Blended
Smaaktype Whisky
Mild & Zacht
Geur
Zeer aromatisch, "versterkte wijn"-stijl neus. Volle rijke sultana's met subtiele, naar wijn neigende, hints van sherry. Niet te krachtig, maar duidelijk en direct. Een bijna rokerig karakter verschijnt wanneer de donkere fruittonen wegebben.
Smaak
Een verrassend moutachtig stevig palet. Deze structuur blijft gehandhaafd, maar met lagen van rijpe peer met kaneel, gember en tonen van bruine suiker, die elk op hun beurt verschijnen als het palet zich verder ontwikkelt. Lichte hints van gedroogde vruchten ronden het geheel af. Het effect en de kwaliteit van de moutachtigheid is taai.
Afdronk
In de finish geven de hints van gedroogde vruchten bijna een toon van zwarte bessen, waarmee het de zoetheid samentrekt, maar het wordt naar het einde toe ook afgeremd door tonen van citroenachtige wrangheid.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review