Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Dam
Dorpsstraat 10
8141 AL HEINO

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

van Dam úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Johnnie Walker Gold Reserve

(0,0 / 5)
Johnnie Walker Gold Reserve
De oorsprong van het bedrijf start in de levensmiddelenzaak van John Walker. Vanaf 1820 besloot John Walker ook whisky te gaan verkopen. Het was gebruikelijk in die tijd dat boeren hun eigen whisky stookten. Deze whisky's waren vaak enorm wisselend van kwaliteit en samenstelling. John Walker was een van de eersten die verschillende whisky's met elkaar mengde (blenden) om zo een consistentere kwaliteit te verkrijgen. Hij zou later zelfs graanwhisky toevoegen aan de maltblend, waardoor de drank lichter werd en goedkoper te produceren. Het blenden van graan- en maltwhisky's zou vanaf het einde van de 19e eeuw gebruikelijk worden, en tegenwoordig bestaat 85% van de markt uit blends.

Na zijn overlijden in 1857, leggen Johns zoon Alexander en kleinzoon Alexander II zich helemaal toe op het produceren van whisky. In 1870 wordt de kenmerkende vierkante fles geïntroduceerd, samen met het label dat altijd onder een hoek van 24 graden op de fles is geplakt. Vanaf 1908 krijgt de whisky de officiële benaming "Johnnie Walker Whisky" en doet het logo van de "striding man" met de slogan "Born 1820 - Still going strong!" zijn intrede.
Alexander Walker, de kleinzoon van Johnnie Walker, was de master blender die in 1920 de notities voor deze whisky op schrift stelde. Ter ere van het honderdjarige bestaan wilde hij zijn familie eren met een luxueuze kwaliteitswhisky die de familie waardig was. Voor dit speciale moment selecteerde hij 15 whisky’s met een minimum leeftijd van 18 jaar. In de nasleep van de eerste wereldoorlog was er echter geen mogelijkheid om Johnnie Walker Gold Label op de markt te brengen en zo duurde het tot 1995 dat de wereld mocht meegenieten van Alexander Walkers jubileum whisky. Een luxe blend gerijpt op eikenhouten vaten, gemaakt met bronwater dat door echte goudaders heeft gesijpeld. Deze gouden drank heeft een magische smaak, rijk en zacht.
€ 55,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Blended
Kleur
Goud.
Geur
Honing met wat heide en vers fruit
Smaak
Heel elegant met heerlijke fruit tonen, honing en wat tonen van hout en rook
Afdronk
Bijzonder lang en prettig
Serveertip
Uiteraard puur, maar ook een bijzondere mix in bijvoorbeeld ‘Liquid Luck’:
· 45 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve
· 10 ml amaretto
· 10 ml sherry, fino
· 5 ml Grand Marnier
Mix alle ingrediënten kort in een shaker en schenk uit in klein borrelglaasje.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review