Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Dam
Dorpsstraat 10
8141 AL HEINO

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

van Dam úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

AnCnoc 12 Years Old Highland Single Malt Whisky

(0,0 / 5)
AnCnoc 12 Years Old Highland Single Malt Whisky
De distilleerderij van Knockdhu is ten zuidoosten van de Knock Hill gelegen en ten noordoosten van de rivier de IsLa in het gebied van Aberdeenshire. De naam wordt als "nokdoe" uitgesproken. De naam is van de heuvel "Knock Hill" afkomstig en ook van een boerderij in de buurt met de naam Knock. Knockdhu is afkomstig uit het Oud Schots en betekent "zwarte heuvel". De whisky die ook afkomstig is van deze distilleerderij en als single malt verkocht wordt, heet An Cnoc. Deze naam heeft dezelfde betekenis maar komt uit het Gaelic. In 1892 kocht John Morrison het landgoed Knock en ook de op het land gelegen boerderij met dezelfde naam. Na de verkoop werd er op het zuidelijk deel van het landgoed een waterbron gevonden. Morrison liet dit water bij een bedrijf in Edinburgh onderzoeken. Dit bedrijf was eigendom van D.C.L. en toen bleek dat het water van zeer goede kwaliteit was voor de productie van whisky wilde D.C.L. een distilleerderij op het landgoed Knock Farm beginnen. Ook belangrijk voor deze keuze was de ligging aan de "Great North of Scotland" spoorlijn tussen Aberdeen en Elgin. John Morrison verkocht het landgoed in 1983 en D.C.L. begon direct met de bouw van de Knockdhu distilleerderij en deze distilleerderij was tevens de enige distilleerderij die D.C.L. zelf ooit in eigen beheer bouwde.
In oktober 1984 begon de productie. De warehouses werden in de winter van 1898 en 1899 gebouwd. In die jaren werkte er zelfs 19 personen op de distilleerderij. Knockdhu werd in die tijd dan ook als model distilleerderij gezien. De enige sluitingen waren die tijdens de oorlogsjaren door gebrek aan graan. In de tweede wereldoorlog waren er in de gebouwen van de distilleerderij soldaten van het Indiaanse leger gestationneerd, die in de Knock Hills oefenden. In 1940 werd de distilleerderij op het elektriciteitsnet aangesloten in 1950 werd het mashhouse verbouwd en in 1964 het stillhouse. De stills werden in 1968 vernieuwd en de moutvloeren werden in het jaar 1968 verwijderd. In 1972 werden de stills van kolen gestookt naar stoom omgebouwd. De Knocdhu distilleerderij werd in mei 1983 gesloten. Inver House kocht in 1985 de distilleerderij en na een grondige renovatie werd Knocdhu weer in 1989 in gebruik genomen. In het stillhouse staat nu slechts één wash still en één spirit still, die beide met stoom worden verhit. De zes washbacks zijn van larikshout gemaakt. De voor de rijping gebruikte vaten zijn refill- en soms wat nieuwe bourbon vaten. Het water voor de bereiding van de whisky haalt men uit zes verschillende bronnen, die in de Knock Hill ontspringen. Voor het koelwater gebruikt men het water uit de langsstromende beekjes, die door regenwater uit de bergen gevoed worden. Er wordt slechts 5% als single malt gebotteld. In 1994 veranderde men de naam van deze malt Knocdhu geheten in An Cnoc om zodoende verwarring te voorkomen met de malt van de Knockandu distilleerderij. De single maltwhisky van An Cnoc heeft een constante en evenwichtige kwaliteit, de smaak wordt gemarkeerd door tonen van bier en gistcellen, die door de gisting samengesmolten zijn.
De “Peter Arkle Series” is een samenwerking tussen de Knockdhu distilleerderij en de bekende Schotse tekenaar. Dit is de derde in de serie en werd in 2012 geïntroduceerd op de TFWA World Exhibition in Cannes. Hij is speciaal ontwikkeld voor de travel retail en dat uit zich in de verpakking. Peter Arkle liet zich inspireren door de combinatie van reizen en verpakken. Het resultaat, als motief op de koker, is zijn interpretatie van een ouderwetse, handgemaakte leren reistas. De whisky is volledig gerijpt op first-fill bourbon-vaten, is niet koud gefilterd en heeft zijn natuurlijke kleur.
De An Cnoc Peter Arke Limited Travel Retail Edition is gebotteld in een 1 liter fles op 46%, non chill filtered. Een gelimiteerde oplage van 6000 flessen.
€ 38,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Hooglanden
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Medium & Granig
Kleur
Helder Goud
Geur
Licht, tonen van zoethout, vanille en graan, iets menthol en iets rokerige zoetheid
Smaak
Aangenaam, aroma's van gist en bier, zoethout en licht moutig.
Afdronk
Een licht bittertje met plantaardige tonen en weer de terugkerende gist en bier aroma's.
Serveertip
Wilt u An Cnoc 12 Years Old Highland Single Malt Whisky Liter kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review