Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Dam
Dorpsstraat 10
8141 AL HEINO

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

van Dam úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Jack Daniel's Gentleman Jack Tennessee Bourbon Whiskey

(0,0 / 5)
Jack Daniel's Gentleman Jack Tennessee Bourbon Whiskey
Jack Daniel's is een premiumkwaliteit Tennessee Whiskey, die wordt geproduceerd in de oudste geregistreerde distilleerderij van Amerika. Het is een whiskey met een geheel eigen karakter en smaak. Het verhaal begint in 1866 als de 17 jarige Jack Daniel de distilleerderij sticht. Jack Daniel kende een bron met uitstekend water net buiten het kleine dorpje Lynchburg, midden in Tennessee. Het water uit de bron, Cave Spring, was koel, helder en vrij van onzuiverheden als ijzer. Dit water is nog steeds het belangrijkste bestanddeel van Jack Daniel's Tennessee Whiskey.
De plaats Lynchburg in Tennessee is gelegen in een open landschap, op een kleine verhoging. De distilleerderij van Jack Daniel ligt verscholen in een dal. De contouren van de gebouwen worden verzacht door struikgewas en groene heesters. Een rotswand onthult een grot van ongeveer zes meter hoog en de waterbron moet zeker dieper liggen dan 2000 meter, deze bron is nog nooit opgedroogd. In de distilleerderij zijn de houten filtreerkuipen in de vloer verzonken. De drie meter hoge houtskoollaag rust op een wollen deken. Direct boven de houtskoollaag bevindt zich een wirwar van koperen pijpen die geperforeerd zijn. Door deze gaatjes drupt de whiskey op de houtskool en wordt zo gefilterd. Het blijven druppels die uit de gaatjes komen en dit worden nooit straaltjes. Dit wordt door grote rondleidingsgroepen gadegeslagen. Het is een fenomeen, de sluwe marketing manier om dit alles zo aan de consument te presenteren, de stad, de distilleederij, de ceremoniën. De naam van de oprichter, Jack Daniel, is de beroemdste naam wat Tennessee Whiskey betreft geworden. Bij de distilleerderij in Lynchburg is Jack Daniel dan ook vereeuwigd in een standbeeld bij de distilleerderij.
Gentleman Jack onderscheidt zich van de standaard Old No. 7 door zijn dubbele filtering. Waar gewone Jack Daniel’s slechts een keer over houtskool gefilterd wordt, na distillatie voor hij op fust gaat, wordt Gentleman Jack een tweede keer over houtskool gefilterd voor botteling. Het is daarmee de enige whisky in de wereld die een dergelijk procedé ondergaat. Het geeft de whiskey een geweldige zachtheid, zonder dat het karakter van Jack Daniel’s verloren gaat. Gentleman Jack werd voor het eerst geproduceerd in 1988.
€ 35,75
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Verenigde Staten
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Bourbon
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Amber
Geur
Aroma’s van rode appels, banaan, vanille, karamel, honing, kaneel, kamperfoelie, leer en eikenhout.
Smaak
Tamelijke zoete aanzet met tonen van vanille, honing, maïs en rozijnen. Later meer tonen van rood fruit en kruidigheid van peper en getoast eikenhout.
Afdronk
Iets drogend met hints van tabak.
Serveertip
Wilt u Jack Daniels Gentleman Jack Tennessee Bourbon Whiskey online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review